top of page
חיפוש

מהו טיפול קוגנטיבי-התפתחותי?

  • תמונת הסופר/ת: limor-shapira
    limor-shapira
  • 31 באוג׳ 2017
  • זמן קריאה 1 דקות

עודכן: 13 באפר׳ 2020


בשנים האחרונות הפך הטיפול ההתנהגותי-קוגניטיבי לטיפול מבוקש וממוקד בתחומים רבים. כשמו כן הוא, מטפל בהתנהגות המפריעה לאדם ולסביבה באמצעות שינוי התנהגותי הנעשה על ידי שינויי חשיבה ותפיסה שהיו טבועים באדם שנים רבות בעקבות סכמות ילדות איתן גדל במהלך השנים.

העבודה הקוגניטיבית שמטרתה לבדוק עיוותי תפיסה שיצרו התנהגויות והתניות קבועות, תורמת רבות בתחום בעיות של קשב ריכוז והיפראקטיביות, מצבי חרדה, דיכאון ועוד. מדובר בטיפולים קצרים יחסית. חלקם ממוקדי מטרה וחלקם טיפולים על פי פרוטוקול ידוע מראש.

הקשר עם המטפל הינו קשר מאפשר, מכיל ומשתף. הטיפול יוצר תחושה של מאבק משותף בקושי / בבעיה כאשר המשימה מוגדרת וידועה מראש.

טיפול קוגניטיבי התנהגותי הוא טיפול המכוון אותנו להתאים את עולמנו הפנימי למציאות. להסתגלות טובה יותר. ככל שהעולם הפנימי שלנו יהיה מחובר יותר למציאות, הבעיות שנתמודד איתן יהיו מבוססות על הערכות מציאות מדויקות יותר.

עולמנו הפנימי מורכב מרגשות, מחשבות, עקרונות חיים, הרגלים ומטרות. הטיפול מסייע להתאים מרכיבים אלו למציאות: התאמת מחשבות למציאות, מתן מקום לרגשות מבלי שהם ינהלו אותנו, רכישת הרגלי התנהגות שיפעלו לטובתנו תוך התחשבות בסביבה, ותרומה לסביבות בהן אנו חיים כדי שחיינו יהיו משמעותיים.

הטיפול הזה מבוסס מחקר. העבודה נעשית במשותף על מנת לכוון את המטרות שתציב אחרי שנברר אם הן מציאותיות. הטיפול מבוסס על פעילות רבה שתעשה בין הפגישות. יש מספר סוגים של טיפול מסוג CBT.

גישת ה-CBT שלי שמה דגש על הסתגלות למציאות בה אנו חיים ועל מציאת משמעות בדרך המשתמשת בכוחות הפנימיים והיצירתיים.

 
 
 

コメント


bottom of page