top of page
עבודה אינטגרטיבית

 

התאמת הדרך להולך בה

טיפול קוגניטיבי התנהגותי (CBT)

 

בשנים האחרונות הפך הטיפול ההתנהגותי-קוגניטיבי לטיפול מבוקש וממוקד בתחומים רבים. כשמו כן הוא, מטפל בהתנהגות המפריעה לאדם ולסביבה באמצעות שינוי התנהגותי הנעשה על ידי שינויי חשיבה ותפיסה שהיו טבועים באדם שנים רבות בעקבות סכמות ילדות איתן גדל במהלך השנים.

 

העבודה הקוגניטיבית שמטרתה לבדוק עיוותי תפיסה שיצרו התנהגויות והתניות קבועות, תורמת רבות בתחום בעיות של קשב ריכוז והיפראקטיביות, מצבי חרדה, דיכאון ועוד. מדובר בטיפולים קצרים יחסית. חלקם ממוקדי מטרה וחלקם טיפולים על פי פרוטוקול ידוע מראש.

הקשר עם המטפל הינו קשר מאפשר, מכיל ומשתף. הטיפול יוצר תחושה של מאבק משותף בקושי / בבעיה כאשר המשימה מוגדרת וידועה מראש.

 

טיפול קוגניטיבי התנהגותי הוא טיפול המכוון אותנו להתאים את עולמנו הפנימי למציאות. להסתגלות טובה יותר. ככל שהעולם הפנימי שלנו יהיה מחובר יותר למציאות, הבעיות שנתמודד איתן יהיו מבוססות על הערכות מציאות מדויקות יותר.

עולמנו הפנימי מורכב מרגשות, מחשבות, עקרונות חיים, הרגלים ומטרות. הטיפול מסייע להתאים מרכיבים אלו למציאות: התאמת מחשבות למציאות, מתן מקום לרגשות מבלי שהם ינהלו אותנו, רכישת הרגלי התנהגות שיפעלו לטובתנו תוך התחשבות בסביבה, ותרומה לסביבות בהן אנו חיים כדי שחיינו יהיו משמעותיים.

 

הטיפול הזה מבוסס מחקר. העבודה נעשית במשותף על מנת לכוון את המטרות שתציב אחרי שנברר אם הן מציאותיות. הטיפול מבוסס על פעילות רבה שתעשה בין הפגישות. יש מספר סוגים של טיפול מסוג CBT.

 

גישת ה-CBT שלי שמה דגש על הסתגלות למציאות בה אנו חיים ועל מציאת משמעות בדרך המשתמשת בכוחות הפנימיים והיצירתיים.

(CBT) טיפול קוגניטיבי התנהגותי
סכימה תרפיה (ST)

סכמה תרפיה הינה גישת טיפול אינטגרטיבית שפותחה ע"י ג'פרי יאנג, במטרה לתת מענה למטופלים המתקשים לנהל את יחסיהם הבינאישיים, מוצאים עצמם במעגלים חוזרים של תבניות קשר בלתי מתגמלות ולא אחת תפקודם נפגע בשל דפוסי התנהגות מכשילים.

סכמה תרפיה מציעה מגוון עשיר של התערבויות טיפוליות המקדמות שינוי ברמה התנהגותית וקוגניטיבית כמו גם ברמת עומק של דיאלוג רגשי מתקן עם דמויות התקשרות מופנות.

בלב מודל הסכמה תרפיה עומד מושג הסכמה אשר מתייחס לעקרונות דרכם כל אדם חווה ומארגן את העולם, אשר מבנים את תפיסותיו, חוויותיו ויכולת ההסתגלות שלו. סכמות אלו נוצרות בעיקר סביב חמשת הצרכים האנושיים המרכזיים: קשר בטוח עם אנשים משמעותיים, אוטונומיה ותחושת זהות מבוססת, חופש בביטוי העולם הפנימי, יכולת לספונטאניות ושליטה עצמית המאפשרת התמודדות עם גבולות מציאותיים. יאנג הציע כי בהתאם לנסיבות החיים המוקדמות, הטמפרמנט המולד וסוג הקשר הנוצר עם הדמויות המשמעותיות בחיי הפרט, עשויות להתגבש סכמות בלתי אדפטיביות מוקדמות- תמות יציבות, מתמשכות ובלתי מסתגלות המביאות לקשיים רגשיים ולפגיעה בתפקוד האישי והבין אישי.

(ST) סכמה תרפיה
תרפיה ממוקדת רגש (EFT)​

 

יתווסף בקרוב...

(EFT) תרפיה ממוקדת רגש​
קבלה ומחוייבות (ACT)

נשענת על הפילוסופיה הבודהיסטית.

יתווסף בקרוב...

(ACT) קבלה ומחוייבות
(קיימות (אקזיסטנציאליזם
קיימות (אקזיסטנציאליזם)

 

יתווסף בקרוב...

קשיבות (Mindfullness​)

יתווסף בקרוב...

(Mindfullness​) קשיבות
אמנות ככלי טיפולי (Art as Therapy)

 

בסטודיו בגישת Art as Therapy המטופלים מקבלים הזדמנות לעבודת חקירה של עצמם, עולמם הפנימי ויחסיהם הבינאישיים דרך העיסוק באומנויות שונות. מתקיימת עבודה מודרכת לשיפור יכולת הביטוי בעזרת אומנות ודימויים.


הסטודיו מתנהל באווירה פתוחה, תומכת, המעודדת חופש בחירה, יוזמה, חקירה והתפתחות בקצב האישי של כל מטופל. יש תהליך של התבוננות על החוויה המועברת דרך האמנות על ידי משוב של  המשתתפים.

מתאים לעבודה פרטנית או קבוצתית.

אמנות ככלי טיפולי
פיסול בחימר

 

תתחדשו!

קרמיקה היא אומנות מן העתיקות ביותר בעולם. היא משמשת את צרכי האדם ומעניקה ביטוי רב-גוני לכוחו היוצר של האדם מראשית תולדותיו. תהליכי העבודה העיקריים אז והיום נשארו דומים, הכלים נוצרים מעירוב חרסיות שונות, מחופים בזיגוג ונצרפים בתנור.

 

כלי הקרמיקה עמידים ובטיחותיים. בכלים שלכם ניתן להגיש, לבשל ולאפות בתנור או במיקרוגל – אך לא על הכיריים.

הכלי רגיש לשינויי טמפרטורה חדים ולכן חשוב להכניסו לתנור שלא חומם מראש.

ניתן להכניס מים רותחים לתוך הכלי אך לא להרתיח בתוכו.

כשמוציאים את הכלי מהתנור רצוי להניח על משטח מבודד.

הכלי ניתן לשימוש במדיח כלים ואינו מכיל עופרת.

פיסול בחימר
מנדלה ככלי טיפול

 

המנדלה (שפירושה "מעגל" או "מרכז"), היא דיאגרמה סימבולית, מעגל טיפוסי, בו יכול להיות ציור, או סימן גרפי אחר. היא משמשת כאמצעי התערבות טיפולי וככלי אבחוני בתחום הטיפול באמנות. מקורה הוא בתחומי האמנות הפלסטית, הארכיטקטורה והצילום.

 

את השימוש הראשוני במנדלה ככלי טיפולי מייחסים לקרל גוסטב יונג, שהתנסה ביצירתה בעצמו כחלק מתהליך טיפול עצמי, מתוך תפיסה שהמנדלה היא חלק מקבוצת סמלים וארכיטיפים מהם ניזון הלא מודע האישי והקולקטיבי שנמצאים בבסיס הקיום הנפשי האנושי. מטפלים באמנות שעושים שימוש בטיפול במנדלה, רואים בה פיסת אמנות מעוגלת, שהיא בין השאר בעלת איכויות של מדיום מרגיע.

מנדלה ככלי טיפול
סיפורים מרפאים

 

הסיפור האישי והסיפור הגנרי

יתווסף בקרוב...

סיפורים מרפאים
bottom of page